Να σεβαστεί την ίδια και τα παιδιά της, ζήτησε από τον 59χρονο Αιγύπτιο Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά, δράστη της αεροπειρατείας που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στη Λάρνακα, η πρώην σύζυγός του.

Η Μαρίνα Παράσχου μίλησε στην εφημερίδα "Πολίτης" και δήλωσε πως ούτε η ίδια ούτε τα παιδιά της θέλουν να τον δουν. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, δεν έχουν καμία επικοινωνία εδώ και 25 χρόνια, ενώ ο 59χρονος δεν πήγε ούτε στην κηδεία της κόρης τους, όταν σε ηλικία 17 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο. 

«Εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε θυμήθηκε ότι είχε γυναίκα και παιδιά. Τώρα θυμήθηκε;», διερωτάται και ξεκαθαρίζει ότι οδηγήθηκε μεν στο αεροδρόμιο αλλά «ούτε μίλησε, ούτε και ήθελε να μιλήσει μαζί του». Στόχος των αρχών όταν την φώναξαν στο αεδρόμιο όπως εξήγησε ήταν να αναγνωρίσει τη φωνή του. 

Μάλιστα η ίδια χαρακτήρισε ως επικίνδυνο και απρόβλεπτο άνθρωπο τον Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι αρχικά παρουσιάστηκε από κάποια ΜΜΕ περί... «ιστορίας αγάπης» πίσω από την αεροπειρατεία.

 «Αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποίησε το όνομά μου απλώς και μόνο ως πρόφαση για να έλθει στην Κύπρο και να ζητήσει άσυλο. Εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε θυμήθηκε ότι είχε γυναίκα και παιδιά. Τώρα θυμήθηκε;», διερωτήθηκε η Μαρίνα Παράσχου, η οποία διέψευσε τις πληροφορίες ότι η ίδια συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τον αεροπειρατή στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προκειμένου να πεισθεί να παραδοθεί στην αστυνομία. Όπως εξήγησε, απλώς μετέβη στο αεροδρόμιο για να αναγνωρίσει τη φωνή του. «Ούτε μίλησα ούτε θέλω να μιλήσω μαζί του», ξεκαθάρισε. 

«Ούτε στην κηδεία της κόρης του δεν παρευρέθηκε αυτός ο κύριος»

Η Μαρίνα Παράσχου τέλεσε θρησκευτικό γάμο με τον Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά το 1986 στην Ορόκλινη, όπου βρίσκεται το πατρικό της σπίτι μετά την τουρκική εισβολή. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, έναν γιο και τρεις κόρες. Η μία τους θυγατέρα, η Σοφία, σκοτώθηκε το 2002 σε τροχαίο δυστύχημα στη Λάρνακα. Ήταν 17 χρόνων. «Ούτε στην κηδεία της κόρης του δεν παρευρέθηκε αυτός ο κύριος. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω, ούτε μ’ ενδιαφέρει», είπε. Τα πρώτα χρόνια του γάμου τους ο Μουσταφά δεν εργαζόταν και δεν συνεισέφερε οικονομικά στην οικογένεια. Τα μικρά παιδάκια μεγάλωσαν ουσιαστικά με τη φροντίδα της μητέρας, του παππού και της γιαγιάς τους. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που τα παιδάκια αντιμετώπισαν προβλήματα... ασιτίας εξαιτίας της αδιαφορίας του πατέρα. Σήμερα και τα τρία παιδιά του Μουσταφά και της Μαρίνας έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες με παιδιά. Κανένα απ’ αυτά δεν επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 59χρονο πατέρα τους. 

«Να μας σεβαστεί» 

«Το μόνο που ήθελε ήταν να φύγει από την Αίγυπτο και να ζητήσει άσυλο σε κάποια άλλη χώρα», δήλωσε η Μαρίνα και πρόσθεσε

«Πάντοτε είχε προβλήματα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην Αίγυπτο. Πάντοτε ήταν με την αντιπολίτευση. Το μόνο που κατάφερε είναι ν’ αναστατώσει για άλλη μία φορά τη ζωή μας, εμένα και των παιδιών του. Μετά από 25 τόσα χρόνια θυμήθηκε ότι έχει παιδιά και οικογένεια... Ήταν απλώς μία δικαιολογία και τίποτε περισσότερο. Αυτό που του ζητάμε ως οικογένεια είναι να σεβαστεί την ησυχία μας και τη ζωή που φτιάξαμε».