Συνελήφθη στην Ιταλία μια νοσηλεύτρια, η οποία είναι ύποπτη για τη δολοφονία 13 ασθενών σε νοσοκομείο της Τοσκάνης το 2014 και το 2015, όπως ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.

Η επονομαζόμενη και «δολοφόνος των νοσοκομειακών θαλάμων» κατηγορείται ότι διέπραξε όλους αυτούς τους φόνους την περίοδο που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην μονάδα εντατικής θεραπείας και στο αναισθησιολογικό τμήμα νοσοκομείου στο Πιομπίνο, μια πόλη στην ακτή της Τοσκάνης.

Τα θύματα της νοσηλεύτριας υπέφεραν από διάφορα παθολογικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία αναμένεται να παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου.

Η γυναίκα αυτή συνελήφθη από τους Καραμπινιέρους αργά χθες το βράδυ, ενώ όπως έγινε γνωστό δολοφονούσε τους ασθενείς της με μεγάλες δόσεις ηπαρίνης, μιας γνωστής αντιπηκτικής ουσίας. 

Η ''σατανική νοσοκόμα'' είναι 55 ετών, ονομάζεται Φάουστα Μπονίνο, είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά.

Από το 1995 εργαζόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Πιομπίνο και από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι έπασχε από κατάθλιψη και έκανε χρήση μεγάλων ποσοστήτων οινοπνευματωδών και ψυχοφαρμάκων.

Τα θύματά της ήταν ηλικίας από 61 ως 88 ετών. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας άνδρας ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση για τοποθέτηση τεχνητής κεφαλής μηριαίου οστού και επρόκειτο να πάρει σύντομα εξιτήριο. Ξαφνικά όμως υπέστη σοβαρή αιμορραγία, η οποία και τον οδήγησε στον θάνατο. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι έχασε την ζωή του εξαιτίας μαζικής δόσης ηπαρίνης η οποία του χορηγήθηκε από την νοσοκόμα-δολοφόνο.

«Τα στοιχεία που προέκυψαν είναι φοβερά, ανατριχιαστικά. Ευχαριστώ ειλικρινά τους καραμπινιέρους για την άμεση κινητοποίησή τους», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν.