''Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τις δραστηριότητες της Tata Steel στη Βρετανία'' δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Αυτή η δήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση της ινδικής εταιρίας ότι σχεδιάζει να τις διαθέσει προς πώληση και είπε πως δεν πιστεύει ότι η εθνικοποίηση είναι η σωστή απάντηση για τη βιομηχανία.

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί κριτική για το τρόπο που αντέδρασε στην είδηση αυτή, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι «κοιμήθηκε στο τιμόνι» όταν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Tata διέθεσε προς πώληση τη ζημιογόνα μονάδα της στη Βρετανία.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα», δήλωσε ο Κάμερον ύστερα από συνάντηση με υπουργούς για να συζητήσουν την κρίση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τουλάχιστον 15.000 θέσεις εργασίας.

«Δεν πιστεύω ότι η εθνικοποίηση είναι η σωστή απάντηση. Αυτό που θέλουμε είναι να διασφαλίσουμε ένα μακροπρόθεσμο μέλλον για το Πορτ Τάλμποτ και άλλες χαλυβουργικές μονάδες στη Βρετανία», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις επιτυχίας».