Ισχυρή έκρηξη με επτά νεκρούς και 27 τραυματίες σημειώθηκε στη μεγαλύτερη πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν, Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά σε σταθμό λεωφορείων, κατά την οποία χτυπήθηκε τεθωρακισμένο mini bus της αστυνομίας που περνούσε εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας η επίθεση διαπράχθηκε με όχημα παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών ενώ σε ό,τι αφορά νεκρούς και τραυματίες τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς και επτά από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι πολίτες. ;Όπως δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ανάπτυξης Cevdet Yılmaz, 13 αστυνομικοί και 14 πολίτες είναι τραυματίες.

Ο Ερντογάν σχολιάζοντας το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην χώρα του, από τις ΗΠΑ όπου  βρίσκεται για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, τόνισε ότι «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το 5ο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία μέσα σε διάστημα λίγων μηνών και το τρίτο μέσα στον Μάρτιο αφού προηγήθηκε ένα στην Κωνσταντινούπολη και ένα στην Άγκυρα. Επίσης η σημερινή επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν επισκεφθεί την πόλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.