Σε μια φοβερή καταγγελία προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί της ασφάλειας του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, το οποίο έπεσε στο στόχαστρο τρομοκρατών, υποστηρίζοντας ότι στο αεροδρόμιο εργάζονται τουλάχιστον υποστηρικτές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Αυτό υποστηρίζουν σε ανοιχτή επιστολή τους, ενώ προσθέτουν πως είχαν προειδοποιήσει για συμπαθούντες την τρομοκρατία και τώρα προειδοποιούν για απεργία.

Μάλιστα αναφέρουν ότι αυτά τα άτομα διαθέτουν κάρτα πρόσβασης και μπορούν να μπουν μέχρι και σε πιλοτήριο αεροσκαφών.

«Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους που εργάζονται στο αεροδρόμιο. Έχουν κάρτα ασφαλείας και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο πιλοτήριο αεροσκάφους», αναφέρει η ανοιχτή επιστολή της αστυνομίας του αεροδρομίου την οποία δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα Het Belang.

«Για εμάς είναι σαφές ότι οι τρομοκράτες με την βοήθεια των κατασκόπων τους δοκίμασαν την ασφάλεια του αεροδρομίου προτού αναλάβουν δράση», αναφέρουν ακόμη στην επιστολή τους.

Η επιστολή αυτή έρχεται να βαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις Βρυξέλλες σχετικά με μοιραία λάθη και παραλείψεις που κατέστησαν τελικά εφικτό το διπλό χτύπημα σε αεροδρόμιο και μετρό.

Στο μεταξύ κλειστό θα παραμείνει και αύριο Παρασκευή το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, καθώς όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία είναι έτοιμο, από τεχνικής άποψης, για να υποδεχτεί και πάλι επιβάτες και να επαναληφθούν εν μέρει οι πτήσεις, όμως δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί καμία εμπορική πτήση πριν από αύριο το βράδυ το νωρίτερο.