Σφοδρή επίθεση στην Μέρκελ από τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ


Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ επέκρινε δριμύτατα την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για έλλειψη ευρωπαϊκής πολιτικής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης. «Η Μέρκελ δεν έχει ευρωπαϊκή πολιτική» είπε ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην εφ. Tageszeitung "taz"».

Στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ βγάζει λόγους για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενώ στη Γερμανία «χρησιμοποιεί όλες τις προκαταλήψεις κατά των νοτιοευρωπαίων. Αυτό δεν είναι πολιτική γραμμή, είναι μια επικίνδυνη εκδοχή ευρωπαϊκής πολιτικής», είπε ο κ. Σταϊνμάιερ.

Ο κορυφαίος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε την κεντροδεξιά κυβέρνηση ότι με την απουσία ενός προφίλ στην εξωτερική πολιτική, μείωσε τη σημασία της Γερμανίας στην Ευρώπη.

«Οι μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, παίρνουν σημαντικές αποφάσεις χωρίς τη Γερμανία. Μέσα σε δύο χρόνια μετατοπιστήκαμε από το κέντρο, στην περιφέρεια της διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών εξελίξεων». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επέκρινε «τάσεις επανεθνικοποίησης» της ευρωπαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας ότι κυρίως η Γερμανία πρέπει να κάνει το καθήκον της και να αντιταχθεί στην τάση αυτή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο