Συνεχίζεται το κυνήγι των δημοσιογράφων από τον τούρκο πρόεδρο και τη φρουρά του ακόμα και επι αμερικανικού εδάφους. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλούσε στο ίδρυμα Brookings, όταν ξέσπασαν επεισόδια έξω αλλά και μέσα στο κτίριο. 

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ανέβασε στο τουίτερ ο δημοσιογράφος της Zaman Mahir Zeynalov, στο οποίο οι άνδρες ασφαλείας του τούρκου προέδρου βγάζουν από το κτίριο έναν άλλο δημοσιογράφο, διαπιστευμένο στην εκδήλωση μάλιστα, με τη χρήση βίας. 

Νωρίτερα μάλιστα οι διοργανωτές επιχείρησαν να ανατρέψουν την απόφαση αυτών των τούρκων αστυνομικών, αλλά μάταια. 

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν έξω από το ξενοδοχείο των δημοσιογράφων...

Η στάση των τούρκων αστυνομικών προκάλεσε την αντίδραση και των αμερικανών συναδέλφων τους οι οποίοι σε έντονο ύφος τους προειδοποίησαν να μείνουν μακριά από τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους.  «Εδώ είναι η Αμερική», τους είπαν χαρακτηριστικά. 

Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί  διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν μια κινητοποίηση υπέρ των Κούρδων, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 40 διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), όπως επίσης και ομοιώματα που αναπαριστούσαν τον Ερντογάν με ένδυση κρατουμένου.

«Ο Ερντογάν σκοτώνει παιδιά», φώναζε το πλήθος.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, καμιά δεκαριά διαδηλωτές αυτήν την φορά υπέρ του Τούρκου προέδρου κράδαιναν τουρκικές σημαίες. «Καμία διαφορά (δεν υπάρχει) μεταξύ του PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και του Ισλαμικού Κράτους», της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μπορούσε να διαβάσει κανείς στα πανό που κράταγαν.

Μέλη της ομάδας ασφαλείας του Τούρκου προέδρου έδειξαν να αντιδρούν στην παρουσία δημοσιογράφων της τουρκικής αντιπολίτευσης που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των διαπιστευμένων εκπροσώπου του Τύπου.