Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που προκάλεσε τον θάνατο επτά αστυνομικών την Πέμπτη στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, συνελήφθη σήμερα, ενώ μια νέα επίθεση στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου χθες τη νύκτα στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος συνελήφθη στη συνοικία Κοβάκιοϊ του Ντιγιάρμπακιρ, όπου σημειώθηκε η επίθεση της Πέμπτης από την οποία τραυματίσθηκαν επίσης 27 άνθρωποι, διευκρίνισε το πρακτορείο Dogan.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε χθες Παρασκευή το HPG, στρατιωτική πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, υποστηρίζοντας ότι την πραγματοποίησε "σε αντίποινα για τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο Κουρδιστάν".

Έπειτα από ηρεμία δύο ετών, η κουρδική σύγκρουση επαναλήφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και αιματηρές συγκρούσεις φέρνουν αντιμέτωπες τις δυνάμεις ασφαλείας με τους αντάρτες του PKK σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας στις οποίες έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως, ενώ οι περισσότερες πρόσφατες επιθέσεις στην Τουρκία ήταν επιχειρήσεις καμικάζι. Ο ύποπτος που συνελήφθη φέρεται ότι είναι ο άνδρας που εντοπίσθηκε από κάμερες να βγαίνει, λίγο πριν από την έκρηξη, από ένα λευκό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια εξερράγη ενώ περνούσε δίπλα του ένα μικρό λεωφορείο της αστυνομίας.

Εννέα άλλοι ύποπτοι είχαν συλληφθεί χθες στο πλαίσιο της έρευνας.

Νοτιότερα, η έκρηξη χθες λίγο πριν από τα μεσάνυκτα ενός αυτοκινήτου, το οποίο έχει πλήρως απανθρακωθει σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο τοπικός Τύπος, στοίχισε τη ζωή ενός σύρου εργάτη σε εργοτάξιο ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό 18 ανθρώπων κοντά σε μια στρατιωτική βάση κοντά στο Κιζίλτεπε, στην επαρχία Μαρντίν, ανακοίνωσε ο στρατός.