Οι γονείς ενός οκτάχρονου κοριτσιού συνελήφθησαν επειδή διαπραγματεύθηκαν μ' έναν 32χρονο -ο οποίος είναι επίσης στα χέρια της δικαιοσύνης- να έχει σεξουαλικές σχέσεις με το παιδί τους για να μπορέσουν να ξεπληρώσουν ένα δάνειο, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Ρότερνταμ. «Συλλάβαμε τους γονείς του κοριτσιού αφού ένα μέλος της οικογένειας αποκάλυψε (...) ότι πρότειναν σεξουαλικές σχέσεις με την κόρη τους για την αποπληρωμή ενός δανείου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γέιχεν ντε Γκράαφ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Ρότερνταμ.

Οι γονείς, ηλικίας 44 και 43 ετών, συνελήφθησαν το Μάιο στην τοποθεσία Χάρντινξφελντ-Γκίσενταμ της δυτικής Ολλανδίας, ενώ ο 32χρονος που διαπραγματεύθηκε μαζί τους συνελήφθη χθες Τετάρτη στο Χόισντεν (κεντρική Ολλανδία).

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν πριν λάβουν χώρα οι σεξουαλικές σχέσεις με το οκτάχρονο κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος, σύμφωνα με την ντε Γκράαφ.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το κοριτσάκι άρχισαν όταν ο 32χρονος ήρθε σε επαφή με τους γονείς, οι οποίοι είχαν βάλει αγγελία στο Διαδίκτυο ζητώντας βοήθεια για την αποπληρωμή ενός δανείου, εξήγησε η εκπρόσωπος.

«Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με το κορίτσι ανακαλύφθηκαν από ένα μέλος της οικογένειας, το οποίο είχε δανειστεί το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή των γονιών και ειδοποίησε τις αρχές», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το ποσό που προτάθηκε στους γονείς από τον 32χρονο ως αντάλλαγμα για να έχει σεξουαλικές σχέσεις με το οκτάχρονο κοριτσάκι δεν ανακοινώθηκε. Σύμφωνα με τη λαϊκή ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad, ανταλλάχθηκαν φωτογραφίες του παιδιού.

Οι τρεις συλληφθέντες θα λογοδοτήσουν για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, καθώς και για παραγωγή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με την ντε Γκράαφ.