Στην πόλη Οσμανίγιε θα μεταφέρονται οι Σύροι πρόσφυγες που φθάνουν στην Τουρκία από την Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ. 

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV, ο Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι Σύροι που αναχώρησαν από καταυλισμούς στην Τουρκία θα μεταφερθούν στην Γερμανία, απ' όπου θα ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

Οι μετανάστες που αναχώρησαν το πρωί από το νησί της Λέσβου άρχισαν να φθάνουν στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, στόχος της οποίας είναι να σταματήσει η μεταναστευτική και προσφυγική ροή στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπήρχαν Σύροι στην πρώτη ομάδα των μεταναστών που έφθασε σήμερα στην Τουρκία από την Ελλάδα.

Ο Μποζκίρ επισήμανε ότι το κοινοβούλιο θα εργαστεί το Σαββατοκύριακο, εάν κριθεί αναγκαίο, ώστε να εκπληρώσει τα κριτήρια για την απαλλαγή θεώρησης διαβατηρίων για τους τούρκους πολίτες, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.