Ταραχές, συλλήψεις, αποκλεισμοί και βίαια επεισόδια αμαύρωσαν σήμερα στη Γαλλία τις νέες διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν μαθητές λυκείου και φοιτητές, οι οποίοι κατέκλυσαν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Στο Παρίσι, αστυνομικοί συγκρούστηκαν νωρίτερα σήμερα με περίπου 50 νεαρούς κουκουλοφόρους, οπλισμένους με γκλομπ, οι οποίοι παρεισέφρησαν στο πλήθος των διαδηλωτών.

Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τις ομάδες των νεαρών διαδηλωτών που πέταγαν πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και αυγά, ενώ φώναζαν το σύνθημα «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά».

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης κατόπιν προχώρησαν σε 130 συλλήψεις.

Στη Ρεν (δυτικά), όπου οι αρχές απαγόρευσαν κάθε συγκέντρωση και πορεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Στην Αβρ (δυτικά), όπου 1.200 άνθρωποι διαδήλωσαν, ακυρώθηκαν επίσης δρομολόγια πορθμείων και επιβατηγών πλοίων σε παρόμοιες συνθήκες.

Ενώ το κίνημα διαμαρτυρίας εισήλθε πλέον στην πέμπτη εβδομάδα του, χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας φωνάζοντας το σύνθημα «μαθητές λυκείου, φοιτητές, άνεργοι και μισθωτοί, όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να πολεμήσουμε, όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να νικήσουμε».