Ξεκινούν οι απελευθερώσεις ομήρους στο Ιράκ, σηματοδοτώντας νέα εποχή στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ένας από τους πολίτες του Κατάρ που κρατούνταν όμηρος μαζί με άλλους 25 συμπολίτες του στο νότιο Ιράκ από τον περασμένο χρόνο, απελευθερώθηκε μαζί με έναν Ασιάτη, ο οποίος ταξίδευε μαζί τους, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση και των υπολοίπων ομήρων, σύμφωνα με το υπουργείο των Εξωτερικών στη Ντόχα.

Μία μεγάλη ομάδα ενόπλων απήγαγε ένα γκρουπ με τουλάχιστον 26 κυνηγούς από το Κατάρ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η απαγωγή έγινε από τον καταυλισμό που είχαν οργανώσει στην έρημο και σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία. Τουλάχιστον εννέα μέλη της κυνηγετικής ομάδας, κατάφεραν να δραπετεύσουν στο Κουβέιτ.

“Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση και των υπολοίπων,” ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων QNA. Ωστόσο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες για την ταυτότητα των ενόπλων, αλλά και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ακολουθείται για την απελευθέρωση των ομήρων.

Επίσης, δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή από κάποια ένοπλη ομάδα που δραστηριοποιείται στην αναφερόμενη περιοχή.