Στην ''κόντρα'' Μέρκελ - Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος επικεντρώνεται με δημοσιεύματά του ο γερμανικός τύπος, ο οποίος αναφέρεται και στην αναγνώριση από την πλευρά της επικεφαλής του ΔΝΤ της δουλειάς της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό. 

Στην πρόθεσή των Μέρκελ -Λαγκάρντ να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα αναφέρεται η Suddeutche Zeitung, η οποία ωστόσο λέει ότι οι δύο τους είναι ακόμα πολύ μακριά. Η Μέρκελ συνεχίζει να απορρίπτει την ελάφρυνση του χρέους, ενώ η Λαγκάρντ τονίζει ότι ''δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε να είμαστε''. 

«Εδώ είμαστε πάλι με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» τονίζει η Tagespiegel,  η οποία δίνει έμφαση στην αντίθεση απόψεων της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ στο θέμα του χρέους, με την Μέρκελ να τονίζει ότι ''αυτό δεν είναι δυνατό μέσα στην Ευρωζώνη''. 

Στην εφημερίδα, εξάλλου, τονίζεται ότι το ''ΔΝΤ δεν κάθεται στο τραπέζι'' αλλά θέλει την ελάφρυνση του χρέους. 

Για ''έπαινους'' σε Μέρκελ και Ντράγκι από την πλευρά της Κριστίν Λαγκάρντ κάνει λόγο η Handelsblatt, η οποία αναφέρει ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν γεμάτη καλά λόγια για την Άνγκελα Μέρκελ και τον ρόλο που έχει παίξει στο προσφυγικό ζήτημα. Μίλησε, δε, για «βαθιά ανθρωποκεντρική προσέγγισή της» στο προσφυγικό.

Στην ''αντίθεση'' της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρεται το περιοδικό Focus, που «δεν συμφώνησαν» τονίζει το περιοδικό, σε σχέση με το κούρεμα του ελληνικού χρέους. 

Στην έκταση του προβλήματος των προσφύγων ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα, τονίζει η Die Zeit στην συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ, με την δεύτερη να δηλώνει πόσο εύθραυστη είναι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.