Ανατριχίλα και οργή προκαλεί η υπόθεση βιασμού μιας 9χρονης στη Γιούτα των ΗΠΑ από τέσσερις άνδρες, την ώρα που η μητέρα της έκανε χρήση ναρκωτικών στο γκαράζ του σπιτιού των φίλων της. 

Τέσσερις άνδρες προσήχθησαν σήμερα στο δικαστήριο για τον βιασμό του 9χρονου παιδιού και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης για βιασμό και σοδομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Γιουίντα, ο βιασμός διαπράχθηκε στις 27 Μαρτίου την ώρα που η μητέρα επισκεπτόταν φίλους στη μικρή πόλη Βέρναλ. Η μητέρα πήγε στο γκαράζ για να καπνίσει ναρκωτικά την ώρα που η κόρη της κοιμόταν σε έναν καναπέ. «Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, το παιδί μεταφέρθηκε σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού προκειμένου να βιαστεί από τέσσερις άνδρες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η δικογραφία οι τέσσερις δράστες, που ζούσαν προσωρινά σε αυτό το σπίτι, βίασαν διαδοχικά το παιδί πριν το επιστρέψουν στον καναπέ και απειλήσουν ότι θα το σκοτώσουν αν μιλήσει.

Η μητέρα είπε ότι βρήκε την κόρη της "ταραγμένη", με το φόρεμά της "σηκωμένο πάνω από τη μέση" όταν αυτή βγήκε από το γκαράζ. Στη συνέχεια κάλεσε ταξί για να επιστρέψουν με την κόρη της στο σπίτι τους.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή στην περιοχή, με ορισμένους να ζητούν ακόμη και  να καταδικαστούν σε θάνατο οι βιαστές. Ο σερίφης της Γιούτας απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, ωστόσο οι λεπτομέρειες της επίθεσης προκαλούν αποτροπιασμό. Ο εισαγγελέας της Κομητείας, Τζ. Μαρκ Τόμας, χαρακτήρισε την επίθεση "άκρως ειδεχθή, γιατί το θύμα βιάστηκε από τέσσερις ενήλικους γρήγορα και ιδιαίτερα άγρια".

Την επομένη, το κοριτσάκι διηγήθηκε στη μητέρα την επίθεση που είχε δεχθεί και αυτή κάλεσε την αστυνομία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τέθηκε υπό την προστασία της πολιτείας.

Οι τέσσερις δράστες, οι Λάρσον Ρόντο, 36 ετών, Τζόσια Ρόντο, 20 ετών, Τζέρι Φλάτλιπ, 29 ετών και Ράνταλ Φλάτλιπ, 26 ετών δεν έχουν ακόμη πει αν είναι αθώοι ή ένοχοι.

Σε ακροαματική διαδικασία που θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου θα καθοριστεί αν οι κατηγορούμενοι μπορούν ή όχι να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.