Αλαλούμ με την παραίτηση του ισλανδού πρωθυπουργού

Αλαλούμ με την παραίτηση του ισλανδού πρωθυπουργού

Υπαναχώρησε, όπως φαίνεται, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον, ο οποίος την Τρίτη ανακοίνωσε την παραίτησή του, ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των Panama Papers.

Ο Γκουνλάουγκσον με e mail, το οποίο ανάρτησε στο Twitter δημοσιογράφος των Financial Times, αναφέρει ότι δεν παραιτήθηκε, αλλά «έκανε στην άκρη υπέρ του αντιπροέδρου του κόμματός του, Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».

Ο ίδιος, ανέφερε ότι είναι πολύ υπερήφανος για την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής του και ιδιαίτερα υπερήφανος για τον χειρισμό της κατάστασης με τους πιστωτές των χρεοκοπημένων τραπεζών της Ισλανδίας. Ο Γκουνλάουγκσον δέχθηκε έντονες πιέσεις να παραιτηθεί από το αξίωμά του μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία Wintris Inc. που ανήκει στον ίδιο και στην σύζυγό του Anna Sigurlaug Pálsdóttir, έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής Panama Papers.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, ο Ισλανδός πρωθυπουργός είχε ιδρύσει το 2007, από κοινού με τη σύζυγό του, μια εταιρεία στις βρετανικές Παρθένες Νήσους για να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο