current views are: 12

6 Απριλίου 2016
Δημοσίευση16:37

Άγριο ξύλο σε σύρους πρόσφυγες για λίγο ψωμί στην Τουρκία (Βίντεο)

Άγριο ξύλο με ρόπαλα έριξαν δύο τούρκοι εργαζόμενοι σε παντοπωλείο σε δύο Σύρους όταν τους έπιασαν να κλέβουν ψωμί από τα ράφια.

Δημοσίευση 16:37’

Άγριο ξύλο με ρόπαλα έριξαν δύο τούρκοι εργαζόμενοι σε παντοπωλείο σε δύο Σύρους όταν τους έπιασαν να κλέβουν ψωμί από τα ράφια.

Άγριο ξύλο με ρόπαλα έριξαν δύο τούρκοι εργαζόμενοι σε παντοπωλείο σε δύο Σύρους όταν τους έπιασαν να κλέβουν ψωμί από τα ράφια.

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος φαίνονται οι δύο πωλητές να χτυπούν με αμείωτη βία τα δύο αγόρια, μέχρι που γονατίζουν και στη συνέχεια αρχίζουν τις κλωτσιές στο ένα αγόρι. Έπειτα τους έκαναν να βάλουν πίσω στη θέση τους το ψωμί συνεχίζοντας να τους χτυπούν.

Τα δύο αγόρια, ηλικία; 16 και 18 ετών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αλλά μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο την ίδια ημέρα, ενώ οι δύο άνδρες του καταστήματος συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, έχει προκαλέσει οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή σε ένα παντοπωλείο της Αντιόχειας, στην επαρχία Χατάι (νότια), στα σύνορα με τη Συρία.

Η Τουρκία φιλοξενεί επίσημα περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, τα 2,7 εκατομμύρια εξ αυτών υπηκόους Συρίας. Από τους Σύρους πρόσφυγες μόλις οι 250.000 διαμένουν σε καταυλισμούς.

Η πλειονότητά τους ζει με την επαιτεία ή αναλαμβάνοντας μικροδουλειές σε τουρκικές πόλεις, όπου η παρουσία αυτού του εργατικού δυναμικού, που αμείβεται ανεπαρκώς και έχει κατηγορηθεί ότι συμβάλει στην έκρηξη των τιμών των ενοικίων, προκαλεί συχνά επεισόδια με τους ντόπιους.

 


σχετικα αρθρα