current views are: 10

8 Απριλίου 2016
Δημοσίευση14:30

Χειροπέδες στον τρίτο καμικάζι των Βρυξελλών;

Στη σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπρίνι, υπόπτου για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι προχώρησαν οι βελγικές αρχές όπως μεταδίδει το Reuters.

Δημοσίευση 14:30’

Στη σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπρίνι, υπόπτου για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι προχώρησαν οι βελγικές αρχές όπως μεταδίδει το Reuters.

Στη σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπρίνι, υπόπτου για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και στα πρόσφατα χτυπήματα αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, προχώρησαν οι βελγικές αρχές όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τη δημόσια βελγική τηλεόραση VRT.

Μάλιστα,  η δημόσια τηλεόραση της χώρας αναφέρει πως ο εν λόγω ενδεχομένως να είναι και ο «άνδρας με το καπέλο» που φαίνεται στη φωτογραφία με τους δύο καμικάζι αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, που αναζητούν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

 

Brussels bombing suspect escapes carnage scene

URGENT: A brand new video has been released by Belgian police showing a Brussels bombings suspect after the terror attack on Zaventem Airport. If you’ve seen this man, please contact the investigators via email: avisderecherche@police.belgium.eu. Tel.: 0032 2 554 44 88 (international), 0800 30 300 (Belgium, free of charge)

Posted by RT Play on Thursday, 7 April 2016

Ο 31χρονος Αμπρίνι συνελήφθη στην πόλη Άντερλεχτ. Το VRT μεταδίδει πως συνελήφθη ακόμα ένας ύποπτος, ο Οσάμα Κραγιέμ, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στον σταθμό μετρό Μαλμπέκ στη βελγική πρωτεύουσα.

Το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε σειρά συλλήψεων που σχετίζονται με τις έρευνες για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Ο Αμπρινί είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου θεάθηκε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι δυο τους είχαν εθεάθησαν σε ένα βενζινάδικο σε αυτοκινητόδρομο προς το Παρίσι και χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο Renault Clio. 

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες πριν από δύο εβδομάδες, τέσσερις ημέρες πριν διαπράξουν τις πολύνεκρες επιθέσεις τους στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης οι βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.


σχετικα αρθρα