Τρείς άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο κι έξι τραυματίσθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι, θεωρητικά μέλη της αριστερής οργάνωσης Αστραφτερό Μονοπάτι, την προηγουμένη των προεδρικών εκλογών στο Περού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες σε μία απομακρυσμένη περιοχή, όπου ευδοκιμεί η καλλιέργεια κόκας, τη στιγμή καθ’ ήν στρατιώτες μετέφεραν υλικό για την διεξαγωγή των σημερινών εκλογών, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Περού Χόρχε Μοσκόσο.

Δύο από τους νεκρούς είναι στρατιώτες, ο τρίτος ένας πολίτης οδηγός, ενώ ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την ασφάλιση της περιοχής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η μαοϊκής ιδεολογίας οργάνωση Αστραφτερό Μονοπάτι είχε εξαρθρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη δεκαετία του ’90, ωστόσο εκατοντάδες στελέχη της εξακολουθούν να ελέγχουν τμήματα της ζούγκλας στο Περού, μίας περιοχής όπου καλλιεργείται κόκα.

«Αυτό είναι σημάδι πως απομένουν να γίνουν πολλά ακόμη. Οι τρομοκράτες δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για το κράτος του Περού, όμως αποδεικνύουν πως ακόμη μπορούν να βλάψουν», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος και πρώην στρατιωτικός Ολιάντα Ουμάλα.


TAGS