Δίωξη για «τρομοκρατικές δολοφονίες» ασκήθηκε σήμερα από τη βελγική δικαιοσύνη κατά του συλληφθέντα την περασμένη Παρασκευή Μοχάμεντ Αμπρινί, στα πλαίσια των ερευνών για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Παράλληλα, η ίδια πηγή ανέφερε πως ο πυρήνας των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες σχεδίαζε και νέο ένοπλο πλήγμα στη Γαλλία, αλλά εν τέλει αποφάσισε να εκτελέσει εσπευσμένα υπό την πίεση του χρόνου και των ερευνών τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα κι επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι προέκυψε από πολλά στοιχεία της έρευνας πως πρωταρχικός στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να πλήξει εκ νέου τη Γαλλία και πως απετράπησαν εξαιτίας της ταχύτατης προόδου των ερευνών και τελικά αποφάσισαν εσπευσμένα να κτυπήσουν τις Βρυξέλλες», αναφέρεται στο βραχύ ανακοινωθέν της εισαγγελίας.

Παράλληλα, εναντίον του Αμπρινί ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες «για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, για τρομοκρατικές δολοφονίες και απόπειρα τρομοκρατικών δολοφονιών».

Ο Αμπρινί, που κατεζητείτο από τον Νοέμβριο, συνελήφθη την Παρασκευή και τελικά ομολόγησε πως ήταν το τρίτο πρόσωπο που είχε καταγραφεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κι είχε απομακρυνθεί λίγο πριν το διπλό τρομοκρατικό κτύπημα.