Για κατασκοπεία, υπέρ της Κίνας και της Ταϊβάν κατηγορείται πλωτάρχης του αμερικού πολεμικού ναυτικού, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός Αξιωματούχος στο Ρόιτερς. 

Ο αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του, δήλωσε ότι πρόκειται για τον πλωτάρχη Έντουαρντ Λιν, o οποίος έχει γεννηθεί στην Ταϊβάν και αργότερα έγινε Αμερικανός πολίτης, σύμφωνα με άρθρο του αμερικανικού ναυτικού για το προσωπικό του προφίλ, που δημοσιοποιήθηκε το 2008.

Επίσημο έγγραφο του ναυτικού, αναφέρει ότι ο ύποπτος υπηρετούσε στη διοίκηση υπηρεσίας, που ασχολείται με τη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών εκτός των ΗΠΑ. Ωστόσο, το αμερικανικό ναυτικό δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του υπόπτου.

Ο αξιωματικός κατηγορείται ότι σε δύο περιπτώσεις έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες, ενώ προσπάθησε να κάνει το ίδιο άλλες τρεις φορές, σε εκπρόσωπο ξένης κυβέρνησης “με πρόθεση ή αιτία χρήσης των πληροφοριών αυτών προς όφελος της ξένης κυβέρνησης,” αναφέρει το έγγραφο.

Το έγγραφο δεν αναφέρει ποιες είναι οι ξένες χώρες που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ο ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος σημειώνει ότι είναι πιθανό να πρόκειται για την Κίνα και την Ταϊβάν, καθώς οι έρευνες για την υπόθεση αυτή, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.