Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησαν καμικάζι σε χωριό της Σταυρούπολης στη Ρωσία. Νεκροί ειναι οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες απώλειες.

Όπως μετέδωσε το Ria Novosti, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, την επίθεση πραγματοποίησαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τουλάχιστον πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα ή τα κίνητρα των καμικάζι.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρωσική αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο αστυνομικού τμήματος.

«Μια επίθεση έγινε σε ένα τοπικό τμήμα της αστυνομίας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στην Σταυρούπολη. «Ο ένας από τους επιτιθέμενους ανατινάχτηκε, δύο άλλοι σκοτώθηκαν».

Ωστόσο, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες όσον αφορά ακριβώς τι συνέβη. Κάποια ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν επικαλούμενα αστυνομικές πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν ότι τρεις καμικάζι ανατινάχθηκαν και ότι οι επιτιθέμενοι ήταν συνολικά τέσσερις. Ωστόσο το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι αρχές αντέδρασαν ενεργοποιώντας σχέδιο που θέτει την αστυνομία σε μεγαλύτερη κατάσταση ετοιμότητας.

Σημειώνεται ότι η επίθεση σημειώθηκε σε χωριό της Σταυρούπολης, κοντά στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου, όπου οι ισλαμιστές εξτρεμιστές που θέλουν να ιδρύσουν ένα χαλιφάτο πραγματοποιούν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα ή πυρά με στόχο αστυνομικούς της περιοχής.