Ένας 33χρονος Μαροκινός κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο του Ντίσελντορφ, στην πρώτη δίκη που ξεκίνησε σήμερα τη Γερμανία για τις περίπου 1500 σεξουαλικές επιθέσεις, που σύμφωνα με καταγγελίες γυναικών, σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία και άλλες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διάβασε η εισαγγελέας Λάουρα Ντε Μπρούιν, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς ο Μαροκινός και άλλοι 15-20 άνδρες περικύκλωσαν το θύμα τους, μια 18χρονη κοπέλα.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία αναγνώρισε τον δράστη όταν τον είδε να δίνει συνέντευξη σε μια τηλεοπτική εκπομπή, εξήγησε στο δικαστήριο πώς ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του σήκωσαν το φόρεμά της και την άγγιξαν σε διάφορα μέρη του σώματός της.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος είχε φτάσει στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2014 και είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα αλλά το αίτημά του "ακυρώθηκε", σύμφωνα με την Ντε Μπρούιν,  έχει καταδικαστεί στο παρελθόν άλλες τέσσερις φορές για κλοπές.

Μέχρι τώρα έχουν καταδικαστεί τρεις άνδρες για κλοπές, όχι όμως και για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι περισσότεροι από τους 120 υπόπτους που έχουν αναγνωριστεί κατάγονται από την Αλγερία και το Μαρόκο. Ορισμένοι έφτασαν πρόσφατα στη Γερμανία, άλλοι όμως ζουν στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.