Τρία πρόσωπα συνελήφθησαν έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη συνοικία Ικλ των Βρυξελλών στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αρχές για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία.

«Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει από την ομοσπονδιακή εισαγγελία έπειτα από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκε έφοδος σήμερα το πρωί στην οδό Σταλ στην Ικλ. Τρία άτομα προσήχθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή της η εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με υποθέσεις τρομοκρατίας στο Βέλγιο.

Ένας ανακριτής θα αποφασίσει αύριο σχετικά με την «ενδεχόμενη παράταση της κράτησής τους», προστίθεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας που αναφέρει ότι δεν θα δώσει «καμία άλλη πληροφορία ή επιπλέον διευκρίνιση (...) όσον αφορά τα αποτελέσματα της εφόδου».

Η οδός Σταλ είναι μια μεγάλη αρτηρία όπου έχουν τα γραφεία τους πολλές επιχειρήσεις και η οποία συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το κέντρο της Ικλ, μια πλούσια νότια συνοικία της πρωτεύουσας.

Η έρευνα για τις επιθέσεις του Παρισιού στράφηκε πολύ γρήγορα στο Βέλγιο, απ' όπου προέρχονταν τα περισσότερα μέλη της ομάδας που πραγματοποίησε τις επιθέσεις. Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 14 ατόμων από τη βελγική δικαιοσύνη, από τους οποίους οι δέκα παραμένουν προφυλακισμένοι, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.