Την επιστράτευση κωμικών για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πρότεινε ο τραγουδιστής των U2 μιλώντας χθες σε  μια υποεπιτροπή της αμερικάνικης Γερουσίας σε σχέση με την προσφυγική κρίση και τη Μέση Ανατολή.

Ο Μπόνο, γνωστός για την ακτιβιστική του δράση και τις πολλές φορές αμφιλεγόμενες απόψεις του, ανέπτυξε το επιχείρημά του ότι η κωμωδία μπορεί να γίνει αποτελεσματικό όπλο κατά της ISIS,  ως μια εξαιρετική εναλλακτική στους βομβαρδισμούς.

«Μη γελάτε. Θεωρώ ότι η κωμωδία πρέπει να εφαρμοστεί ως όπλο. Είναι όπως όταν λέμε ότι μιλώντας τη γλώσσα της βίας, μιλάς και τη δική τους γλώσσα, έτσι και αν γελάς μαζί τους, [...] είναι σαν να παίρνεις όλη τους τη δύναμη», κάνοντας και σαφή συσχετισμό μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και του φασιστικού καθεστώτος του Χίτλερ.

Μάλιστα έριξε και ονόματα στο τραπέζι και συγκεκριμένα των Amy Schumer, Chris Rock και Sacha Baron Cohen.

Σε όσα είπε ο ιρλανδός ροκ σταρ απάντησε η Jeanne Shaheen των Δημοκρατικών, η οποία ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προτείνεται μια τέτοια λύση κατά του εξτρεμισμού και ότι είναι ένα από τα πράγματα που έχουν υπό εξέταση.