Εγκέφαλοι των επιθέσεων των Βρυξελλών και του Παρισιού είναι τα αδέλφια Ελ Μπακραουί όπως ανακοίνωσε το επίσημο περιοδικό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Στο 14ο τεύχος του αγγλόφωνου, τζιχαντιστικού περιοδικού Dabiq, που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, το ΙΚ γράφει για τον Χαλίντ Ελ Μπακραουί: «Όλες οι προετοιμασίες για τις επιδρομές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν από αυτόν και τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Ιμπραχίμ».

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι οι δύο αδελφοί, ενώ βρίσκονταν στη φυλακή για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είχαν μια «αποκάλυψη» και αποφάσισαν «να ζήσουν για τη θρησκεία». Ο Χαλίντ Ελ Μπακραουί, που είχε καταδικαστεί για σωρεία κλοπών αυτοκινήτων με χρήση βίας, στα όνειρά του έβλεπε ότι πολεμούσε τους άπιστους στο πλευρό του προφήτη, συνεχίζει το περιοδικό.

Τα κείμενα του Dabiq είναι ανυπόγραφα.

«Οι δύο αδελφοί προμήθευσαν τα όπλα και τα εκρηκτικά», διαβεβαιώνει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το Dabiq ο Νατζίμ Λαχραουί, ο οποίος επίσης ανατινάχθηκε στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς της οργάνωσης. «Ο Αμπού Ιντρίς (σ.σ. το ψευδώνυμο του Λαχραουί) ετοίμασε τα εκρηκτικά για τις δύο επιδρομές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», γράφει χαρακτηριστικά.