Ο Φινλανδός πρωθυπουργός σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση με την συμμετοχή έξι κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αριστερών, αλλά όχι των ευρωσκεπτικιστών Αληθινών Φινλανδών, μετέδωσε σήμερα ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός YLE. Ο Γιούρκι Κατάινεν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλδημοκρατών, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Η μη συμμετοχή των Αληθινών Φινλανδών στη νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Γιούρκι Κατάινεν της συντηρητικής Εθνικής Συμμαχίας, αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την έγκριση του νέου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα, για το οποίο ο ηγέτης του κόμματος έχει εκφράσει τις ενστάσεις του.

Τα έξι κόμματα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση είναι η Εθνική Συμμαχία, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, οι Πράσινοι, οι Χριστιανοδημοκράτες, το Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα και η Αριστερή Συμμαχία, μετέδωσε το YLE.

Ο Κατάινεν επιχείρησε μετά τις εκλογές του Απριλίου να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιθανούς εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού για τα σχέδια διάσωσης των ευρωπαϊκών χωρών και για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.