current views are: 8

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση06:32

Νύχτα άγριων επεισοδίων στα Σκόπια – Έσπασαν το γραφείο του Ιβάνοφ (Βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών της αντιπολίτευσης και αστυνομίας στα Σκόπια.

Δημοσίευση 06:32’

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών της αντιπολίτευσης και αστυνομίας στα Σκόπια.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια μεταξύ υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαδήλωσαν κατά της απόφασης του προέδρου της χώρας να απαλλάξει πολιτικούς και συνεργάτες τους που εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, και της αστυνομίας.

Η αστυνομία προσήγαγε 12 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση.

Μάλιστα, οι χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που διαδήλωσαν στο κέντρο των Σκοπίων και κατέστρεψαν ένα από τα γραφεία που χρησιμοποιεί περιστασιακά ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενώ έσπασαν και παράθυρα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον σχηματισμό μίας νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης στη χώρα και την αναβολή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προγραμματίζονται για τις 5 Ιουνίου, στις οποίες η αντιπολίτευση ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν κάθε βράδυ στο κέντρο των Σκοπίων, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Παράλληλα με την διαδήλωση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Σκοπίων και διαδήλωση μερικών χιλιάδων υποστηρικτών της κυβέρνησης που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ.

Η αστυνομία στα Σκόπια είχε λάβει αυστηρά μέτρα για να μην έρθουν αντιμέτωποι οι διαδηλωτές των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος Ιβάνοφ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι χορηγεί αμνηστία σε όσους εμπλέκονται σε διάφορα σκάνδαλα που προκύπτουν από τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε δημοσιοποιήσει πέρυσι η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ιβάνοφ αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση και με διάταγμά του ανακοίνωσε πως σταματά κάθε δικαστική διερεύνηση των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται πως το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ είχε αποκαλύψει σειρά συνομιλιών οι οποίες είχαν φθάσει στα χέρια της ως προϊόν υποκλοπής, με βάση τις οποίες αποκάλυπταν, όπως τόνιζαν, τον έλεγχο που ασκεί η δεξιά κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σε δημοσιογράφους, δικαστές και άλλους κρατικούς αξιωματούχους.


σχετικα αρθρα