Έγγραφα σχετικά με το γερμανικό κέντρο πυρηνικής έρευνας Juellich είχε στην κατοχή του ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ομίλου των γερμανικών εφημερίδων Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Το Juellich βρίσκεται κοντά στα βελγικά σύνορα και ραδιενεργά κατάλοιπα είναι αποθηκευμένα εκεί. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για απειλή και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις υπηρεσίες ασφαλείας και την αρχή πυρηνικής προστασίας.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου, οι συνεδριάσεις της οποίας είναι απόρρητες. Οι πηγές δήλωσαν ότι ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας της Γερμανίας (BfV), είχε πει από το τέλος Μαρτίου σε εννέα άτομα ότι ο Αμπντεσλάμ είχε στην κατοχή του τα έγγραφα.

Ο Μάασεν είχε πει στην επιτροπή, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εποπτεία του έργου των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ότι φωτοτυπίες από άρθρα στο Ίντερνετ και φωτογραφίες του προέδρου του κέντρου Juellich Βόλφγκανγκ Μάρκαντ βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Αμπντεσλάμ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι δεν είναι σαφές εάν ο Μάασεν διαβίβασε τις πληροφορίες στην καγκελαρία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Πολλά μέλη της γερμανικής βουλής και ένας ειδικός για θέματα τρομοκρατίας της BfV δήλωσαν ότι γνωρίζουν τις πληροφορίες αυτές και ότι ο Μάασεν τους έδωσε εμπιστευτικά τα στοιχεία.

Ούτε η BfV, ούτε η υπηρεσία Εξωτερικής Ασφαλείας BND ήταν διαθέσιμες για να σχολιάσουν το δημοσίοευμα.