current views are: 8

15 Απριλίου 2016
Δημοσίευση11:11

Παραιτήθηκε η υπουργός Μεταφορών του Βελγίου στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων

Την παραίτησή στη σκιά των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών υπέβαλε σήμερα η υπουργός Μεταφορών του Βελγίου, Ζακλίν Γκαλάν.

Δημοσίευση 11:11’

Την παραίτησή στη σκιά των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών υπέβαλε σήμερα η υπουργός Μεταφορών του Βελγίου, Ζακλίν Γκαλάν.

Την παραίτησή στη σκιά των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών υπέβαλε σήμερα η υπουργός Μεταφορών του Βελγίου, Ζακλίν Γκαλάν, καθώς είναι αντιμέτωπη με δριμεία κριτική για σοβαρές ελλείψεις στο θέμα της ασφάλειας.

Η αντιπολίτευση την έχει κατηγορήσει ότι αγνόησε εκθέσεις που επεσήμαναν “σοβαρές ελλείψεις” όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας στα αεροδρόμια της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα τα ανάκτορα του Βελγίου, που έκαναν δεκτή την παραίτηση της υπουργού.

Τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις η Γκαλάν είχε έρθει σε δύσκολη θέση, μετά την άρνησή της ότι είχε λάβει μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επισήμαινε ήδη από τον Απρίλιο του 2015 ότι οι υπηρεσίες της δεν διέθεταν επαρκείς οικονομικούς πόρους για να γίνουν οι επιθεωρήσεις που απαιτούνταν στα αεροδρόμια.

Ωστόσο την υπουργό είχε διαψεύσει στη συνέχεια ο επικεφαλής του υπουργείου της Λοράν Λεντού, ο οποίος παραιτήθηκε επίσης χθες, σημειώνοντας ότι είχε προειδοποιήσει το επιτελείο της Γκαλάν και είχε ζητήσει μάταια να δοθούν οι επιπρόσθετοι πόροι για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Εξάλλου λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις η υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου των Βρυξελλών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές εργάζονται ακόμα και σήμερα στο Ζάβεντεμ.

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή της «ακόμα και σήμερα, υπάρχουν τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους που εργάζονται στο αεροδρόμιο. Έχουν κάρτα ασφαλείας και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο πιλοτήριο αεροσκάφους».

 


σχετικα αρθρα