Τις εξαγγελίες άρχισε η Χίλαρι Κλίντον, ενόψει των προκριματικών εκλογών της Νέας Υόρκης για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ίδια ώρα, τα ποσοστά της σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχουν αρχίσει να υποχωρούν.

Πιο συγκεκριμένα, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα υπογράψει νόμο για την καθιέρωση του κατώτατου ομοσπονδιακού μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει την έγκριση του Κογκρέσου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η Χίλαρι Κλίντον και ο συνυποψήφιος της Μπέρνι Σάντερς φαίνεται να μοιράζονται τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος, συγκεντρώνοντας ο καθένας από 48%.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζει ένα άνετο προβάδισμα, καθώς η μέτρηση του δίνει 41%, έναντι 35% για τον συνυποψήφιο του Τεντ Κρουζ.

Στη Νέα Υόρκη, πάντως, όπου την επόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος των εσωκομματικών εκλογών, η Χίλαρι Κλίντον δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκεντρώνει ποσοστό 53% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 40% για τον Σάντερς. Αξιοσημείωτη μάλιστα είναι η υπεροχή της στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, όπου προηγείται με 65%, έναντι 28%.

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 55% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 20% για τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κάσιτς και 19% για τον γερουσιαστή από το Τέξας Τεντ Κρουζ, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση της Quinnipiac. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Τραμπ είναι δημοφιλής "σε όλες τις δημογραφικές" και "κοινωνικόοικονομικές ομάδες".

Σημειώνεται ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι η σημαντικότερη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκλεκτόρων, έως τις προκριματικές που θα διεξαχθούν στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο. Στην αναμέτρηση της Τρίτης θα κριθούν 291 εκλέκτορες για τους Δημοκρατικούς και 95 για τους Ρεπουμπλικανούς.