Να μαζέψει τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τη Goldman Sachs και τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επιχείρησε σήμερα το Κρεμλίνο ζητώντας συγγνώμη.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του η αναφορά του Πούτιν για οικονομικούς δεσμούς μεταξύ της επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ και της γερμανικής εφημερίδας ήταν λάθος και οφείλεται σε λανθασμένη πληροφορία που έδωσαν στον πρόεδρο Πούτιν οι σύμβουλοί του.

«Είναι μάλλον ένα λάθος εκείνων που ετοίμασαν τα έγγραφα της ενημέρωσης, δικό μου λάθος», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και πρόσθεσε: «Υπήρχε μία πληροφορία που δεν είχε ελεγχθεί ξανά και ξανά και τη δώσαμε στον πρόεδρο. Έχουμε ζητήσει συγγνώμη (από την τράπεζα) και θα ζητήσουμε συγγνώμη και από την εφημερίδα».

Ο Πούτιν, απαντώντας ζωντανά σε ερωτήσεις που του τέθηκαν τηλεφωνικά χθες, σχετικά με το ποιος πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από τη διαρροή των "Panama Papers" στη γερμανική εφημερίδα κατήγγειλε ότι εξαρτάται οικονομικά από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sacks.