Έπειτα από 41 ολόκληρα χρόνια αποκαλύφθηκε μια ανατριχιαστική υπόθεση στη Γερμανία, όταν μια γυναίκα 74 ετών σήμερα, συνελήφθη την Παρασκευή για τη δολοφονία του 8χρονου γιου της.

Το  έγκλημα έχει συγκλονίσει τη Γερμανία, καθώς η 74χρονη έκρυβε το φρικιαστικό μυστικό για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Η 33χρονη τότε μητέρα σκότωσε το παιδί της και κατάφερε να μην αποκαλυφθεί.

Ένας άνθρωπος όμως γνώριζε το σκοτεινό μυστικό. Ήταν εκείνος, που στις αρχές της εβδομάδας τηλεφώνησε ανώνυμα στην αστυνομία και προχώρησε σε καταγγελία του αποτρόπαιου εγκλήματος.

 

 

Όλα ξεκίνησαν πριν από 41 χρόνια, όταν η Έρνα Φ., σε ηλικία 33 ετών. Η γυναίκα είχε χωρίσει από τον σύζυγό της και προφανώς δυσκολευόταν να μεγαλώσει το 8χρονο αγόρι. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο φόνος έγινε στην κουζίνα, όταν η μητέρα έπιασε από το λαιμό το παιδί, το πέταξε στο πάτωμα και του έριξε στο πρόσωπο γκάζι. Ο 8χρονος βρέθηκε στο κρεβάτι του σε στάση ύπνου.

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε μία μικρή πόλη της Ανατολικής Γερμανίας, την πόλη Schwedt, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Η ιστορία είχε «κενά», αλλά δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες. Όταν πριν λίγες ημέρες έγινε εκ νέου καταγγελία και ο φάκελος ανασύρθηκε από το αρχείο, ο εισαγγελέας αντιμετώπισε νομικό ζήτημα, καθώς οι υποθέσεις από την πρώην Ανατολική Γερμανία είχαν «παραγραφεί».

Τελικά ξεπεράστηκε με μία παράμετρο που προβλέπεται ότι οι πράξεις που είχαν γίνει πριν από 25 χρόνια, μπορούν να επανεξεταστούν, αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Η 74χρονη γυναίκα συνελήφθη και αναμένεται να δικαστεί άμεσα.