current views are: 6

18 Απριλίου 2016
Δημοσίευση05:58

Ισημερινός: Απόλυτη καταστροφή από τα 7,8 Ρίχτερ – 272 νεκροί και 2.068 τραυματίες (Βίντεο)

Στους 272 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τον Ισημερινό, το Σάββατο, ενώ έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, προκαλώντας πανικό.

Δημοσίευση 05:58’

Στους 272 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τον Ισημερινό, το Σάββατο, ενώ έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, προκαλώντας πανικό.

Στους 272 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τον Ισημερινό, το Σάββατο, ενώ έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, προκαλώντας πανικό. Οι αρχές επιβεβαιώνουν 2.068 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

 

Στο Πορτοβιέχο, μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τη δόνηση των 7,8 βαθμών, τα ισοπεδωμένα σπίτια, η κατεστραμμένη αγορά και τα συντρίμμια παντού στους δρόμους μαρτυρούν τη βιαιότητα του σεισμού, του χειρότερου που έχει σημειωθεί στη χώρα από το 1979.

 

“Ήταν φριχτό, ήταν η πρώτα φορά που αισθάνθηκα τέτοιον σεισμό. Είχα την εντύπωση ότι κράτησε ενάμισι λεπτό”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια 57χρονη κάτοικος, η Μπίμπι Μακόντος. “Σκεφτόμουν ότι το σπίτι μου θα καταρρεύσει”, συνέχισε η γυναίκα που έχει υποστεί σοκ.

“Βγήκαμε γρήγορα στον δρόμο και είδαμε τη σκεπαστή αγορά να καταρρέει”, αφηγήθηκε η 73χονη Νέλι που κατοικεί στο Αμπντόν Καλδερόν, μια κοινότητα κοντά στο Πορτοβιέχο. Κλαίγοντας, η ηλικιωμένη είπε ότι “υπήρχε ένας παγιδευμένος που φώναζε βοήθεια αλλά μετά σταμάτησε να φωνάζει”.

“Τα σπίτια γκρεμίζονταν, έπεφταν αντικείμενα, οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, υπάρχουν εγκλωβισμένοι”, είπε μια άλλη γυναίκα, η 40χρονη Μίριαμ Σαντάνα από τη Μάντα, στον δυτικό Ισημερινό. 

Στο Γκουαγιακίλ, όπου κατέρρευσαν μια γέφυρα και ένα εμπορικό κέντρο, αλλόφρονες επιβάτες έφευγαν από το αεροδρόμιο. “Έπεφταν τα φώτα από το ταβάνι και οι άνθρωποι έτρεχαν τρομοκρατημένοι”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.


σχετικα αρθρα