Στον εύθικτο χαρακτήρα του Τούρκου προέδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, του λέει να πάρει μαθήματα από την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους Έλληνες. 

Αφορμή για το δημοσίευμα στάθηκε η ποινική δίωξη στον Γερμανό κωμικό Γιαν Μπέμερμαν, μετά από το σατιρικό ποίημα που απήγγειλε στο κανάλι ZDF και η εφημερίδα απαριθμεί τα όσα οι Έλληνες... έσουραν κατά καιρούς στη Μέρκελ.

«Όταν η καγκελάριος επισκέφθηκε την Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012, δέχθηκε τα ‘χτυπήματα’ τυφλού μίσους, παρότι το προβληματικό κράτος σώθηκε από τη χρεοκοπία χάρη στη βοήθεια δισεκατομμυρίων που έλαβε από τη Γερμανία» υπογραμμίζει η Bild, αναφερόμενη στα «προσβλητικά» όπως τονίζει δημοσιεύματα, του ελληνικού Τύπου, τα «συνθήματα μίσους» που ακούγονταν στους δρόμους εναντίον της Μέρκελ, και τα πλακάτ που την απεικόνιζαν ως Χίτλερ.

Το άρθρο κοσμούν, μάλιστα και εικόνες από διαμαρτυρίες κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου  σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Κύπρο, στην Ισπανία και στην Πολωνία...