current views are: 8

18 Απριλίου 2016
Δημοσίευση09:45

Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στο νέο ναυάγιο στη Σικελία – Αγνοούνται 400 μετανάστες

Άλλη μια τραγωδία με πρωταγωνιστές μετανάστες διαδραματίστηκε χθες το βράδυ στις ακτές της νότιας Σικελίας.

Δημοσίευση 09:45’

Άλλη μια τραγωδία με πρωταγωνιστές μετανάστες διαδραματίστηκε χθες το βράδυ στις ακτές της νότιας Σικελίας.

Άλλη μια τραγωδία με πρωταγωνιστές μετανάστες διαδραματίστηκε χθες το βράδυ στις ακτές της νότιας Σικελίας. ΟΙ λιμενικέ αρχές εκφράζουν φόβους για εκατόμβη νεκρών, καθώς αγνοούνται τουλάχιστον 400 άτομα. Οι μνήμες από το ναυάγιο της Λαμπεντούζα ξύπνησαν στη γειτονική χώρα… 

Έξι νεκρούς περισυνέλεξε χθες το βράδυ το πλοίο Αquarius, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε πλεούμενο που προσέγγιζε τις ακτές της νότιας Σικελίας.

Την ίδια στιγμή, σε συντονισμό με την ιταλική ακτοφυλακή, από το ίδιο πλοίο, το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητική οργάνωση, διασώθηκαν 108 μετανάστες, εκ των οποίων πέντε είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, το οποίο επικαλείται το αραβόφωνο δελτίο του BBC, μετά την αναχώρησή τους από την Αίγυπτο αγνοούνται εδώ και πολλές ημέρες περίπου 400 σομαλοί μετανάστες.

Τριάντα φέρονται να διασώθηκαν, αλλά η τύχη των υπολοίπων εξακολουθεί να αγνοείται και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο τεραστίων διαστάσεων.

«Το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία που είχαμε ανοικτά της Λιβύης» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι αναφερόμενος στους θανάτους 800 ανθρώπων ανοιχτά της Λιβύης τον Απρίλιο 2015.

«Αυτός είναι ακόμη ένας σοβαρός λόγος ώστε η Ευρώπη να δεσμευθεί ότι δεν θα υψώνει τοίχους» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε από την πλευρά του κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης στη Ρώμη ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει με περισυλλογή «μία νέα τραγωδία στη Μεσόγειο κατά την οποία φαίνεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στην οποία έχασαν τη ζωή τους 800 άνθρωποι».


σχετικα αρθρα