Μια δεύτερη ευκαιρία σε μετανοημένους μαφιόζους στην Ιαπωνία, οι οποίοι όταν δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους ή κάνουν παραπτώματα αναγκάζονται να κόψουν και από ένα δάχτυλο, δίνει μια γιαπωνέζα γιατρός.

Ο λόγος για την 44χρονη Γιουκάκο Φουκουσίμα που εδώ και σχεδόν 20 χρόνια έχει αφιερωθεί στην κατασκευή προσθετικών μελών ειδικά για τα πρώην μέλη της ιαπωνέζικης μαφίας Γιακούζα.

Η  Φουκουσίμα μπορεί να φτιάξει δάχτυλα σε περισσότερες από 1.000 αποχρώσεις, ώστε το προσθετικό να δείχνει ίδιο με τα υπόλοιπα, ενώ κάθε λεπτομέρεια, από τα νύχια, τα δαχτυλικά αποτυπώματα, τις φλέβες αναπαράγονται με σιλικόνη.

Όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα ο Guardian, ένα τέτοιο δάχτυλο ξεκινά να πωλείται από περίπου 1.500 λίρες (περίπου 1.800 ευρώ).

Η ίδια βέβαια, και ενώ έχει δεχθεί αρκετές επικρίσεις ότι βοηθά τους γκάνγκστερ, δηλώνει ότι δέχεται να φτιάξει δάχτυλα μόνο για όσους έχουν αποδεδειγμένα μετανοήσει και θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Γι’ αυτό και είναι σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα της Οσάκα που της επιβεβαιώνει ότι επιτρέπεται να αναλάβει τους πελάτες της.

Συνολικά στην Ιαπωνία τα μέλη της μαφίας Γιακούζα αγγίζουν τις 53.000, αρκετά λιγότερα συγκριτικά με τις 80.000 του 2009.