Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 21 άτομα, ένα σοβαρά.

Η έκρηξη έγινε στη Ντερές Χεμπρόν, στη νοτιοδυτική Ιερουσαλήμ.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 20 απώλειες, ωστόσο, η Haaretz και η Jerusalem Post κάνουν λόγο για 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά και άλλοι πέντε «ελαφρά». 

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν καπνό να βγαίνει από δύο φλεγόμενα λεωφορεία–η φωτιά επεκτάθηκε από το ένα στο άλλο– στην περιοχή Ντερέχ Χεβρόνα στην νοτιοδυτική Ιερουσαλήμ, κοντά στα σύνορα με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η έκρηξη σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, η οποία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 επιβαίνοντες, οφείλεται σε βόμβα, δήλωσε μια εκπρόσωπος του δημάρχου Ιεροσολύμων Νιρ Μπαρκάτ.

«Ήταν μικρή, αλλά σίγουρα επρόκειτο για βόμβα», δήλωσε η Μπρασί Σπρουνγκ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά και δεν έφερε μαζί του έγγραφα ταυτότητας ανακρίνεται καθώς υπάρχουν υποψίες πως μπορεί να ευθύνεται για την έκρηξη.

Η αστυνομία αρχικά ανέφερε πως εξετάζει την πιθανότητα μια μηχανική βλάβη να προκάλεσε πυρκαγιά σε λεωφορείο στην περιοχή Ντερέχ Χεβρόνα στην νοτιοδυτική Ιερουσαλήμ, κοντά στα σύνορα με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.