Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θεωρεί ότι η πρόσφατη συμφιλίωση ανάμεσα στους Παλαιστίνιους της Χαμάς και της Φάταχ θα μπορούσε να είναι ένας "ευνοϊκός" παράγοντας για την απελευθέρωση του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, δήλωσε ο πατέρας του Νόαμ, μετά από συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο.
«Μας είπε πως πιστεύει ότι η συμφωνία συμφιλίωσης είναι ευνοϊκή για την απελευθέρωση του Γκιλάντ», ο οποίος έχει γαλλική και ισραηλινή ιθαγένεια, δήλωσε ο κ. Σαλίτ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πρέπει να το δούμε. Έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν συμφωνίες συμφιλίωσης (μεταξύ της Χαμάς και της Φάταχ), αλλά όλες είχαν καταρρεύσει» πρόσθεσε.

«Είναι πέντε χρόνια που ο Γκιλάντ κρατείται σε ένα υπόγειο σε μία κατάσταση εκτός δικαίου και εκτός νόμου, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να τον επισκεφθεί. Ελπίζω ότι οι αλλαγές στην περιοχή μας θα συμβάλλουν στη γρήγορη απελευθέρωση του γιου μας Γκιλάντ» σημείωσε ο Νόαμ Σαλίτ.

«Είπα στον πρόεδρο ότι αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι η Γαλλία αναγνωρίζει ένα παλαιστινιακό κράτος το οποίο θα συνεχίζει να διαπράττει αυτά τα εγκλήματα και να κρατά έναν γαλλοϊσραηλινό όμηρο» σημείωσε.