Τις κοσμοπολίτικες παραλίες της Ευρώπης βάζουν αυτή τη φορά στο στόχαστρο οι τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, με στόχο να σκορπίσουν τον θάνατο και τον τρόμο.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να αιματοκυλήσουν φέτος το καλοκαίρι την Ευρώπη, ανοίγοντας πυρ εναντίον λουόμενων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη έχουν ενημερωθεί οι γερμανικές αρχές ασφαλείας από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι το ISIS ετοιμάζει τυφλά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές παραλίες, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στον χρόνο. 

Η Ιταλία φέρεται να διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες από την Αφρική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες που έχουν μπει στο «μάτι» των ισλαμιστών τρομοκρατών είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες κάθε χρόνο δέχονται ορδές τουριστών. 

Όπως αποκαλύπτει η Bild, οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να εισέλθουν σε ευρωπαϊκά θέρετρα ως έμποροι πουλώντας γυαλιά ηλίου, ποτά, παγωτά κ.α, ενώ οι ιταλικές αρχές προειδοποιούν ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να σπείρουν το θάνατο σε ευρωπαικές παραλίες με αυτόματα όπλα ή με εκρηκτικούς μηχανισμούς. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ισλαμιστές τρομοκράτες πιθανότατα προέρχονται από τη Σενεγάλη και είναι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από ένα χρόνο, η Μπόκο Χαράμ είχε αναγνωρίσει επισήμως το Ισλαμικό Κράτος και είχε ταχθεί στο πλευρό του. 

Όλα τα παραπάνω ξυπνούν μνήμες από τη «σφαγή» σε παραλία της Τυνησίας το καλοκαίρι του 2015, όπου ένας 24χρονος φοιτητής από την Τυνησία, ντυμένος με ρούχα παραλίας, άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ κατά λουόμενων σκοτώνοντας 38 ανθρώπους, ανάμεσά τους και Γερμανούς τουρίστες.