Συγγνώμη από την πολιτεία της Αυστραλίας ζήτησαν μέσω βίντεο ο Τζόνι Ντεπ και η σύζυγός του Άμπερ Χερντ, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο ήταν αντιμέτωποι με την αυστραλιανή νομοθεσία για δύο τεριέ!

Ειδικότερα η Χερντ ομολόγησε ενώπιον αυστραλιανού δικαστηρίου την ενοχή της για παραποίηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που έδωσε στις Αρχές όταν έφερε με ιδιωτικό τζετ στην αυστραλιανή επικράτεια τα δύο τεριέ τους «Πίστολ» και «Μπου», την περίοδο που ο δημοφιλής ηθοποιός βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της πέμπτης συνέχειας της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».

Η Χερντ κατηγορήθηκε για παράνομη είσοδο των δύο σκυλιών στη χώρα που θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών και στην καταβολή προστίμου 10.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 6.800 ευρώ).

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι δικηγόροι του ζευγαριού προέβαλαν ένα βίντεο στο οποίο απολογούνται, με τον Ντεπ να επισημαίνει ότι «αν δείξεις ασέβεια προς την αυστραλιανή νομοθεσία, θα λάβεις αυστηρή απάντηση» και την Χερντ να λέει ότι η Αυστραλία είναι ένα «υπέροχο νησί» και ότι «λυπάται ειλικρινά που οι Πίστολ και Μπου δεν δηλώθηκαν» επειδή «η προστασία της Αυστραλίας είναι σημαντική».

Το βίντεο βέβαια έχει προκαλέσει πληθώρα αρνητικών σχολίων ακόμη και για την υποκριτική ικανότητα του σταρ του Χόλιγουντ.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του υπουργού Γεωργίας στην Αυστραλία Μπάρναμπι Τζόις: «Δεν πιστεύω ότι θα πάρει και Όσκαρ για αυτήν του την ερμηνεία».

«Έμοιαζε σαν να περνά οντισιόν για το "Νονό". Στο τέλος, έχουμε εδώ ένα μήνυμα που κάνει το γύρο του κόσμου, πως εάν έρθεις σε αυτήν τη χώρα, πρέπει να σέβεσαι τους νόμους της» είπε ο αυστραλός υπουργός.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην καταδικάσει την Χερντ λόγω καλής διαγωγής και εξέδωσε μόνον μια εντολή να απέχει από μπλεξίματα για έναν μήνα.