Τέσσερα πρόσωπα που φέρεται να ήταν μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης και σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον κέντρων προσφύγων στη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, συνελήφθησαν από την αστυνομία, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Όλοι τους έχουν τη γερμανική υπηκοότητα και είναι μεταξύ 18 και 39 ετών. Φέρεται να ήταν μέλη μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείτο "Gruppe Freital" (από το όνομα μιας πόλης κοντά στη Δρέσδη), της οποίας ηγούνταν δύο άλλοι Γερμανοί, ο Τίμο Σ., 27 ετών, και ο Πάτρικ Φ., 24 ετών.

Αυτοί οι δύο άνδρες καθώς και ένα άλλο μέλος της οργάνωσης έχουν ήδη συλληφθεί.

Τα μέλη της "Gruppe Freital" θεωρούνται ύποπτα για απόπειρα δολοφονίας, πρόκληση τραυματισμών και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ομάδα αυτή πέταξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσα από το παράθυρο ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Φράιταλ, τη νύχτα της 19ης προς 20ή Σεπτεμβρίου 2015. Κανείς δεν βρισκόταν στο δωμάτιο όπου έπεσε ο εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος δεν προκάλεσε παρά μόνο υλικές ζημιές, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελία.

Είχαν βάλει επίσης στόχο, τη νύχτα της 18ης προς 19η Οκτωβρίου, ένα έργο συνεταιριστικής κατοικίας στη Δρέσδη, καθώς επίσης, και πάλι, ένα κέντρο προσφύγων στο Φράιταλ, τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου προς 1η Νοεμβρίου, με εκρηκτικούς μηχανισμούς που προκάλεσαν αυτή τη φορά τον τραυματισμό ενός ενοίκου από σπασμένα τζάμια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως η ομάδα μπορεί να έχει διαπράξει κι άλλες βίαιες ενέργειες.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, το Φράιταλ (40.000 κάτοικοι), υπήρξε το θέατρο πολλών διαδηλώσεων λόγω της εγκατάστασης 280 αιτούντων άσυλο σε ένα παλιό ξενοδοχείο.

Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τη Δρέσδη, λίκνο του ισλαμοφοβικού και αντιπροσφυγικού κινήματος Pegida.