Ακυρώσεις πτήσεων σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Βραζιλία


Ακυρώσεις πτήσεων πραγματοποιήθηκαν εκ νέου σήμερα το πρωί στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Χιλή και τη Βραζιλία εξαιτίας του νέφους τέφρας από το ηφαίστειο Πουγιεουέ της Χιλής, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας συνεχίζει να κινείται μέσα από την μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, κάτι που έχει οδηγήσει σε νέες ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια "Ezeiza" (διεθνείς πτήσεις) και "Jorge Newbery" (εγχώριες πτήσεις και πτήσεις σε γειτονικές χώρες), ανέφερε η γραμματεία μεταφορών της Αργεντινής.

Οι αρχές ελπίζουν ότι το σύννεφο τέφρας θα απομακρυνθεί από το Μπουένος Αιρες το απόγευμα, επιτρέποντας την επανέναρξη των πτήσεων.

Και στο Μοντεβίδεο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, που βρίσκεται κοντά στο Μπουένος Αιρες, ακυρώθηκαν το πρωί όλες οι πτήσεις.

«Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα βελτίωσης το απόγευμα και το βράδυ, επιτρέποντας την επανέναρξη των πτήσεων», δήλωσε ο Νέλσον Ροσάνο, διευθυντής επιχειρήσεων του αερολιμένα.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο της Χιλής ακυρώθηκαν όλες τις πτήσεις προς και από το Μπουένος Αιρες και το Μοντεβίδεο.

Το ίδιο ισχύει για το Πόρτου Αλέγκρε, την Κουριτίμπα και την Φλοριανάπολις, τρία αεροδρόμια στη νότια Βραζιλία.

πηγή: Naftemporiki

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο