Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα την υπό όρους αποφυλάκιση του τελευταίου μέλους της πρώην τρομοκρατικής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).
Πρόκειται για την 54χρονη Μπίργκιτ Χόγκεφελντ, η οποία θα αφεθεί ελεύθερη την επόμενη εβδομάδα, μετά από 18 χρόνια στην φυλακή.

Το πρώην μέλος της RAF είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία ενός Αμερικανού μέλους των ενόπλων δυνάμεων, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και για την διοργάνωση μιας βομβιστικής επίθεσης το 1995 στην βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην Φρανκφούρτη που είχε στοιχίσει την ζωή δύο ανθρώπων.

Η Χόγκεφελντ ηγείτο της τρίτης γενιάς της RAF, η οποία δημιουργήθηκε το 1970 ως η ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ από τον Αντρέας Μπάαντερ και την Ουλρίκε Μάινχοφ.

Σταδιακά, η Γερμανία έχει απελευθερώσει όλα τα πρώην μέλη της RAF, η οποία διαλύθηκε μετά από την φυλάκιση της Χόγκεφελντ.

Το 1996, η Χόγκεφελντ είχε δηλώσει ότι λυπάται για την βία και σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου είπε στους δικαστές ότι "δεν υποστηρίζει πλέον την RAF και αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη της για τα εγκλήματα της RAF".