Θρίαμβος – σοκ για τον υποψήφιο της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία

Θρίαμβος – σοκ για τον υποψήφιο της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία

Θρίαμβο – σοκ καταγράφει ο ακροδεξιός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.

Όπως προκύπτει από τις προβλέψεις, ο υποψήφιος του κόμματος FPO Νόρμπερτ Χόφερ είναι ο νικητής, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 35,5% των ψήφων, σύμφωνα με το ινστιτούτο SORΑ.  Μάλιστα, το ινστιτούτο ARGE ανεβάζει το ποσοστό 37,3%.

Στη δεύτερη θέση αναδεικνύεται ο υποψήφιος των Πρασίνων και πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν με ποσοστό γύρω στο 21%, αλλά με μικρή διαφορά από τη δικαστικό και ανεξάρτητη υποψήφια Ίρμγκαρντ Γκρις, την οποία τα πρώτα έξιτ πολς φέρνουν στην τρίτη θέση με ποσοστό γύρω στο 18-19%. Η Γκρις είναι και η μοναδική γυναίκα που θέτει υποψηφιότητα για το κορυφαίο αξίωμα.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στην Αυστρία ο πρόεδρος της χώρας εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Όλα δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο, στις 22 Μαίου, ο Χόφερ θα αναμετρηθεί είτε με τον υποψήφιο των Πρασίνων, είτε με την Ίρμγκαρντ Γκρις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αυστριακής τηλεόραση, ο φαν ντερ Μπέλεν φαίνεται να έχει προβάδισμα, αλλά η δεύτερη θέση θα κριθεί οριστικά τη Δευτέρα, όταν θα έχουν καταμετρηθεί και οι επιστολικές ψήφοι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο