Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα όσους είχαν προγραμματίσει αεροπορικό ταξίδι στη Γερμανία λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 1.200 πτήσεις, κυρίως της Lufthansa αλλά και άλλων αεροπορικών εταιρειών, όπως της Air Berlin, σε έξι μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και εκείνα του Μονάχου και της Φρανκφούρτης.

Μόνο στο Μόναχο ακυρώθηκαν 740 πτήσεις, δηλαδή τα δύο τρίτα όσων ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου ενώ στη Φρανκφούρτη ακυρώθηκαν περισσότερες από 390 πτήσεις. Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης στα αεροδρόμια της Κολονίας/Βόννης (ακύρωση 90 πτήσεων), στο Ντίσελντορφ (54 πτήσεις), το Ανόβερο και το Ντόρτμουντ.

Η απεργία πλήττει κυρίως τον μεγαλύτερο γερμανικό αερομεταφορέα, τη Lufthansa, η οποία ακύρωσε σήμερα 900 πτήσεις, ιδίως στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης. Η Air Berlin από την πλευρά της υποχρεώθηκε να ακυρώσει 87 δρομολόγια εσωτερικού.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, προβάλλοντας μισθολογικά αιτήματα, προχώρησαν σε προειδοποιητικές απεργίες κατόπιν απόφασης του πανίσχυρου συνδικάτου Verdi, ζητώντας αυξήσεις ύψους 6% για τους περίπου 2 εκατομμύρια εργαζομένους του δημόσιου τομέα .

Στην απεργία μετέχουν μεταξύ άλλων το προσωπικό εδάφους, οι μηχανικοί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι πυροσβέστες που υπηρετούν σε αεροδρόμια.

Η απεργιακή κινητοποίηση έχει επηρεάσει και άλλους τομείς, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την αποκομιδή απορριμμάτων και τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν πρόσφατα στα δημόσια νοσοκομεία και τους δήμους.