Κατηγορίες σε βάρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ απήγγειλε η γαλλική Δικαιοσύνη, σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Στις επιθέσεις είχαν χάσει τη ζωή τους 130 άνθρωποι και ο Αμπντεσλάμ είναι ο μοναδικός επιζών εκ των τζιχαντιστών δραστών.

Πρόσφατα ο άνδρας εκδόθηκε στη Γαλλία από το Βέλγιο. Θα κρατείται σε απομόνωση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του σε συνέντευξη στη Liberation, μίλησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση του τζιχαντιστή.

«Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν να τα παρατήσω. Αν ήξερα εξ’ αρχής τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στις Βρυξέλλες δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του μακελάρη του Παρισιού. Και συνέχισε περιγράφοντας τον πελάτη του ως έναν «βλάκα από το Μόλενμπεκ».

«Ο Αμπντεσλάμ έχει τον ίδιο δείκτη νοημοσύνης με ένα άδειο τασάκι. Δεν αποτελεί ηγετικό μέλος του ISIS, πρόκειται για έναν απλό οπαδό της τρομοκρατικής οργάνωσης», επισημαίνει ο Μέρι και προσθέτει ότι ο πελάτης του ζει σε μια δική του πραγματικότητα, που θυμίζει βιντεοπαιχνίδι βίας.