Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε αγροτικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και στο βόρειο Ιράκ, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις που χρησιμοποιεί το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσαν σήμερα πηγές της τουρκικής ασφάλειας.

Είκοσι πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ αργά χθες το βράδυ και βομβάρδισαν θέσεις που χρησιμοποιούν οι μαχητές του PKK για τον ανεφοδιασμό τους σε τρόφιμα και όπλα στις Χακούρκ, Αβάσιν και Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Ξεχωριστές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές στην επαρχία Σιρνάκ στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί συχνά αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή αυτή τους τελευταίους μήνες μετά την παύση το περσινό καλοκαίρι της εκεχειρίας και της ειρηνευτικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει μεταξύ της κυβέρνησης και του PKK.

Χιλιάδες μαχητές και εκατοντάδες πολίτες και στρατιώτες έχουν χάσει έκτοτε τη ζωή τους.

Σήμερα ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την επίθεση με ρουκέτα που πραγματοποίησαν μαχητές του PKK στην Νουσαϊμπίν, μια πόλη κοντά στην μεθόριο με τη Συρία.