Την αποκατάσταση της κατάπαυσης του πυρός σ’ όλη την επικράτεια της Συρίας και τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Χαλέπι, αξίωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εν όψει της κρίσιμης συνάντησης στη Γενεύη.

«Ο τερματισμός των βιαιοτήτων στο Χαλέπι και η επιστροφή σε μια διαρκή αναστολή των εχθροπραξιών αποτελεί άμεση προτεραιότητα» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον ειδικό αποσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα και τον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Ριάντ Χιτζάμπ.

Τις τελευταίες ημέρες, παρά την εκεχειρία, δυνάμεις του Άσαντ και της συριακής αντιπολίτευσης προβαίνουν σε εκατέρωθεν βομβαρδισμούς, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών.

«Εργαζόμαστε πάνω σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αποκλιμακωθεί η ένταση των μαχών και να μειωθούν οι εντάσεις και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε απτή πρόοδο» σχολίασε εκ μέρους των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Παρά την εκεχειρία, τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος Άσαντ στην πόλη του Χαλεπιού, που αποτελούν παραβιάσεις της εκεχειρίας και πρέπει να σταματήσουν αμέσως» κατέληξε ο Αμερικανός εκπρόσωπος, καλώντας τη Ρωσία να ασκήσει πιέσεις στον Σύρο πρόεδρο για τον τερματισμό των επιθέσεων.