Αντιφατικές είναι οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών στη Βρετανία σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Λονδίνο και το μήνυμά του για τις εμπορικές σχέσεις με τη Βρετανία σε περίπτωση Brexi, έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «The Sun» κατέγραψε προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Το 46% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση υποστήριξαν ότι η Βρετανία πρέπει ν' αποχωρήσει από την ΕΕ, έναντι ποσοστού 43% από όσους υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει εντός της ΕΕ, ενώ 11% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Ο αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε τονίσει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα τη «θέσει στην ουρά» αναφορικά με την υπογραφή νέων εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Observer» δείχνει ότι η καμπάνια παραμονής στην ΕΕ έχει προβάδισμα μιας μονάδας έναντι της άποψης για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

To Σάββατο, άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας ORB για την εφημερίδα «Independent», προμήνυε το απόλυτο θρίλερ, καθώς τα ποσοστά και των δύο πλευρών ανέρχονταν στο 50%.