Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμη 23 άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η επίθεση, που σημειώθηκε χθες βράδυ, είχε στόχο το αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής του Ντίκλε, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο στρατός, που απέδωσε την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η νοτιοανατολική Τουρκία υπήρξε χθες το θέατρο πολλών επιθέσεων: δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Γκαζίαντεπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα που αποδίδεται από τις αρχές στους κούρδους αντάρτες, στην γειτονική επαρχία Μάρντιν. Ο τουρκικός Τύπος χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα «Μαύρη Κυριακή».

Στο Ντίκλε, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 23 άμαχοι, αστυνομικοί και στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή.

Λίγο μετά την επίθεση, ξέσπασε ανταλλαγή πυρών όταν η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει ένα ύποπτο όχημα, οι επιβάτες του οποίου κατάφεραν να διαφύγουν. Ένας δικαστής και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Πλάνα που μετέδωσε το Dogan δείχνουν την πρόσοψη του κτιρίου που χτυπήθηκε από την έκρηξη καλυμμένη με μουσαμά πάνω στον οποίο τοποθετήθηκε η τουρκική σημαία.